BSV Tuindorp | Tips voor een gezellige tuin
15720
post-template-default,single,single-post,postid-15720,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Tips voor een gezellige tuin

Tips voor een gezellige tuin

Wanneer je net een nieuw huis hebt dan ga je natuurlijk allereerst aan de slag met het inrichten van je huis binnen. Een mooi interieur is dan ook erg belangrijk en zorgt voor juist een goede of een minder goede indruk van je huis. Wat veel mensen echter vergeten is het inrichten van hun tuin. Dit terwijl je tuin een heel erg belangrijk onderdeel van je huis is en je hier vaak ook een groot deel van je vrije tijd doorbrengt. Het is daarom ook erg belangrijk om een leuke en gezellige plek van je tuin te maken. Hieronder vind je enkele tips zodat je ervoor zorgt dat je tuin een plek is waar je graag tijd doorbrengt.

Kies voor een vijver

Wanneer je echt wilt gaan voor een hippe en relaxte tuin dan is een vijver laten aanleggen perfect. Natuurlijk horen hier ook mooie vissen bij zoals bijvoorbeeld de koi of een goudvis. Maar een vijver heeft meerdere voordelen. Het is namelijk heel erg rustgevend om in een tuin te kunnen relaxen waar veel groen is en ook nog eens dieren. Daarnaast zorgt een vijver in je tuin voor beweging omdat mensen er snel naartoe getrokken worden, een vijver trekt tenslotte bekijks. Alsof dat nog niet goed is zorgt het ook nog eens voor een gespreksonderwerp met andere liefhebbers. Een vijver aanleggen mag dan misschien wel wat werk zijn en je hebt er ook speciale producten voor nodig zoals een vijverpomp maar het is het zeker waard. Door je vissen ook goed voedsel te geven hou je ze gezond en kun je er lang van genieten.

Zorg voor verlichting

Vaak wordt het snel vergeten, verlichting in je tuin. Dit is een ontzettend belangrijk onderdeel en mag dus niet vergeten worden. Licht en schaduw beïnvloeden namelijk heel erg de sfeer in de tuin. Daarom is het belangrijk om op een functionele manier een donker pad te verlichten bijvoorbeeld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vanaf onderaf een sport op een mooie plant te plaatsen zodat je een extra gaaf effect creëert. Je kunt bijvoorbeeld voor warm licht kiezen zodat je een gezellige knusse sfeer hebt. Wat ook heel erg leuk kan zijn in je tuin is een buitenhaard dit geeft ook een gezellige verlichting en zorgt dus ook voor sfeer en warmte. Daarnaast kun je met een buitenhaard de zomeravonden nog langer en nog leuker maken.

No Comments

Post A Comment