BSV Tuindorp | Het aquariumonderhoud
15745
post-template-default,single,single-post,postid-15745,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Het aquariumonderhoud

Het aquariumonderhoud

Het is natuurlijk fantastisch om een mooi aquarium in de woonkamer te hebben. Alleen je wilt dit natuurlijk wel zo houden. Het is zonde dat een aquarium niet goed wordt onderhouden. In plaats van dat het de woonkamer mooier maakt, heeft het dan een negatief effect. Zorg ervoor dat het aquarium goed wordt onderhouden. Dit begint al bijvoorbeeld al met nemen van een goede eiwitafschuimer. Coral and Fish Store vertelt in dit artikel meer over het onderhoud.

Controleer regelmatig je aquarium

Het onderhouden van je aquarium begint al vrij simpel. Namelijk door goed te kijken naar het aquarium elke dag. Controleer hierbij goed of de vissen zich gedragen net als normaal, ziet het koraal er nog normaal uit of hebben deze dode bladeren? Is er al algengroei in het aquarium te zien? Dit zijn zaken die goed gecontroleerd moeten worden.

Het meten van de waterkwaliteit

Het is belangrijk om te weten hoe de kwaliteit van het water ervoor staat. Als deze zeer goed is dan zal ook het aquarium minder vaak schoongemaakt moeten worden. Hiervoor zijn watertester gemaakt die gemakkelijk de kwaliteit van het water kunnen controleren.

Verversen van het water

Om de gezondheid van het water te waarborgen moet deze met regelmaat worden ververst. Dit geldt niet voor het gehele aquarium, dit zou de complete balans ervan gaan verstoren. Voor het verversen van het wat geldt de richtlijn dat ongeveer 20% van het water ververst moet worden. Dit zorgt er onder andere voor dat het koraal blijven groeien. Het water moet uiteraard ook ververst worden als de watertester aangeeft dat het water niet meer van voldoende kwaliteit is. Dit geldt ook wanneer er een vis voor langer niet levend in het aquarium zich heeft bevonden. Dan is hij al gaan ontbinden en zal het water dus minder van kwaliteit zijn geworden.

Reinigen van het filter

Het filter in het aquarium haalt alle afvalstoffen uit het aquarium. Het is dus belangrijk dat deze altijd goed blijft werken. Wanneer dit niet het geval is zal het water sneller vervangen moeten worden. Het kan dan ook geen kwaad om het filter op zijn tijd te reinigen. Door dit op tijd te doen kan dit ervoor zorgen dat je minder tijd aan het onderhoud hoeft te besteden. Zorg ervoor dus voor dat je altijd scherp houdt wanneer deze voor het laatst is gereinigd.

No Comments

Post A Comment